Erfpacht omzetten

Wilt u uw erfpacht omzetten?

Maak zo slim mogelijk gebruik van de regeling!

Staat uw woning in Amsterdam op erfpacht? Dan kunt u dit omzetten naar eeuwigdurende erfpacht.
Doe dit voor 31 december 2019 want dan eindigt de zeer lucratieve kortingsregeling!
Het wel of niet omzetten betekent grote financiële gevolgen. Het is daarom belangrijk om zo slim mogelijk om te gaan met deze regeling.

Dit doen wij voor U:

& Wij berekenen uw slimste/goedkoopste constructie
& Wij bieden zekerheid
& Wij maken een duidelijk en concreet stappenplan
& Wij zorgen voor extra korting bij de notaris

Bespaar tijd en voorkom verkeerde beslissingen
Wij bieden een adviestraject aan voor het vaste tarief van € 299,- (incl. btw). U ontvangt van ons een persoonlijk rapport met daarin uw specifieke mogelijkheden uitgewerkt speciaal op uw situatie en wensen afgestemd. Inclusief duidelijk stappenplan.

Dit zijn de voordelen van ons rapport
U neemt de enige juiste financiële beslissing en maakt optimaal gebruik van de korting die de gemeente Amsterdam u nu tijdelijk biedt.
Geen uitzoek werk meer en zekerheid over uw specifieke situatie! Zo voorkomt u verkeerde (financiële) beslissingen en u krijgt korting bij de notaris.

 

 

Achtergrond informatie

Stap uiterlijk 31 december 2019 over!
Erfpachters die hun erfpachtcontract voor 31 december 2019 omzetten kunnen nog gebruik maken van de laagste van de WOZ waarden 2014 en 2015 en krijgen een additionele korting van de gemeente Amsterdam. Daarna is het afhankelijk van de dan geldende WOZ waarden die de laatste jaren explosief stijgen.

Bespaar op de notaris
Het omzetten van uw erfpacht moet vastgelegd worden bij de notaris. Wij hebben voor u met een aantal notarissen speciale prijsafspraken gemaakt zodat u zeker weet dat het goed en voordelig geregeld wordt.


Maak gebruik van de tijdelijke 25% korting
Het is mogelijk om bij de gemeente een omzettingsvoorstel op te vragen. Deze is gebaseerd op de WOZ waarde van 2014 of 2015 (u mag zelf de gunstigste van die twee nemen) met additioneel nog eens 25% korting.
Financieel lijkt het daarom aantrekkelijk voor eind 2019 over te stappen omdat daarna met de dan geldende WOZ waarde wordt gerekend en ook de 25% korting vervalt. Zelf berekenen en aanvragen bij de gemeente kan hier.


De voordelen van overstappen
De gemeenteraad van Amsterdam heeft afgelopen zomer besloten om al haar erfpachters de mogelijkheid te bieden om het contract in te zetten naar Eeuwigdurende erfpacht.
De voordelen daarvan zouden  vooral moeten zitten in meer zekerheid over de kosten in de toekomst. Het “oude” systeem werd gekenmerkt door elke 50 jaar grote schokken in de hoogte van de erfpacht, wat in het nieuwe systeem verholpen moet worden.

Meer weten? Lees hier onze Blogs over erfpacht in Amsterdam
of Bel of mail ons voor het maken van een afspraak